Raahesalin aulagalleria

Avoinna ma-pe klo 9-17.
 

Vapaa pääsy, tervetuloa!


Näyttelyhaku

Näyttelyhakemuksia voi lähettää ympäri vuoden sähköpostitse osoitteeseen sinikka.pollariatraahe.fi (sinikka[dot]pollari[at]raahe[dot]fi) 

Raahen kaupunki / kulttuuripalvelut
Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28
92100 Raahe

Vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi

  • linkki teoskuviin tai tulostettuja teoskuvia
  • ajankohtatoive

Sukella kuviin! -näyttely on osa kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut! -hanketta

Syyskuu 5.-28.9.

Sukella kuviin!

Raahesalin lämpiössä avautuu syyskuussa Sukella kuviin! Kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut!-hankkeen näyttely. 

Kuvitetut!-hankkeen on tarkoitus nostaa kuvakirjat ja kuvitetut kirjat niiden ansaitsemaan arvostukseen, ja luoda luontaista näkyvyyttä näille värikkäille ja monipuolisille taideteoksille. Tavoitteena on myös kasvattaa arvostusta sekä tietoisuutta kuvittajien ammattia kohtaan. Hankkeeseen liittyvän näyttelyn on toteuttanut All Things Content

Mukana on 28 suomalaiskuvittajaa, joiden kynästä ovat syntyneet monet lasten rakastamista lastenkirjahahmoista, kuten Isämies (kuvittajana Kai Vaalio), Puluboi (Emmi Jormalainen), Tuikku (Johanna Lestelä), Pulla Vehnänen (Ninka Reittu) ja Paavali Pattinen (Pasi Pitkänen).

Näyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn tueksi on luotu pedagogisia tehtäviä, joita lapset voivat tehdä itsekseen, yhdessä aikuisen kanssa tai aikuisen ohjauksessa.

Monivuotinen Kuvitetut! on saanut rahoitusta Otavan Kirjasäätiöltä.


Kuvassa "Sadonkorjuu 2023" -näyttelyn juliste. Julisteessa maalauksia, veistoksia, mediataiteen teoksia

 

LYBEN TAITEEN SADONKORJUU 2023
3.10.-30.10.2023

Lokakuussa avautuva Lybeckerin taideopiskelijoiden näyttely Sadonkorjuu kokoaa yhteen kuluneen vuoden aikana tehtyjä mm. piirroksia, maalauksia, veistoksia, mediataiteen teoksia jne. Osalle taiteilijoista Raahesalin aulagalleria toimii opintokokonaisuuden näyttöpaikkana, sekä osa teoksista on syntynyt oman opiskelualan kurssitöinä.

Opintojensa aikana kuvallisen ilmaisun ammattilaiseksi valmistuvat tekevät suuren määrän teoksia, jotka ansaitsevat tulla nähdyksi. Lokakuun näyttelyyn on koottu osallistujien parhaimmistoa, luovuuden satoa, jota taideopinnot parhaimmillaan kasvattavat. 


Marraskuu: Tailaamon taiteilijain S A T O A


Joulukuu- tammikuu  1.12.2023 - 29.1.2024 Taikakuu

LEIKKI

Raahesalin lämpiön värikkäässä näyttelyssä  nähdään raahelaisten lasten ja nuorten taideteoksia, joiden aiheena on leikkiminen ja lelut. Näyttelyssä on esillä monipuolisia kuvataideoppituntien töitä, joiden tekijöinä on iso joukko koulutien pienimmistä aina lukiolaisiin asti. 


Pidätämme oikeudet muutoksiin.