Lasten ja nuorten kulttuuritoiminta

Raahesalin lämpiössä avautuu syyskuussa Sukella kuviin! Kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut!-hankkeen näyttely. 

Kuvitetut!-hankkeen on tarkoitus nostaa kuvakirjat ja kuvitetut kirjat niiden ansaitsemaan arvostukseen, ja luoda luontaista näkyvyyttä näille värikkäille ja monipuolisille taideteoksille. Tavoitteena on myös kasvattaa arvostusta sekä tietoisuutta kuvittajien ammattia kohtaan. Hankkeeseen liittyvän näyttelyn on toteuttanut All Things Content

Mukana on 28 suomalaiskuvittajaa, joiden kynästä ovat syntyneet monet lasten rakastamista lastenkirjahahmoista, kuten Isämies (kuvittajana Kai Vaalio), Puluboi (Emmi Jormalainen), Tuikku (Johanna Lestelä), Pulla Vehnänen (Ninka Reittu) ja Paavali Pattinen (Pasi Pitkänen).

Näyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn tueksi on luotu pedagogisia tehtäviä, joita lapset voivat tehdä itsekseen, yhdessä aikuisen kanssa tai aikuisen ohjauksessa.

Monivuotinen Kuvitetut! on saanut rahoitusta Otavan Kirjasäätiöltä.


Jokeri Pokeri

Jokeri pokeri Box - DeLuxe SHOW 45-v. juhlakiertue

Raahesali La 30.9.2023 klo 15.00 

Liput (hinnat sisältävät palvelumaksun):

Peruslippu 18,50 €
Perhelippu (4 hlöä) 61,50 €  
HUOM. Perhelippu myynnissä vain Raahesalin lipunmyynnissä. Vammaisavustajille ilmaislippu.

Järj. Jokeri Pokeri Box Oy

www.taikurisimoaalto.com

Facebook-tapahtuma

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja TV:stä tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto juhlii kuluvana vuonna 45-vuotista uraansa esiintyvänä taiteilijana. Simo ja avustaja-vaimonsa Kirsti juhlivat merkkipaalua syksyllä 2023 alkavalla mittavalla kuudentoista paikkakunnan Jokeri Pokeri Box DeLuxe-kiertueella. Kiertue starttaa  Simon syntymäkaupungista Oulusta syyskuun puolessa välissä.

Tällä kiertueella on ensimmäistä kertaa koskaan mukana Special Guest Star ja tämän viitan harteilleen on saanut oma Simon tytär, vatsastapuhuja Sari Aalto. Sari muistetaan vuoden 2017 Talent Suomi -ohjelman kakkossijastaan sekä lukemattomista videoistaan TikTok -palveluun, jossa hänellä on käsittämättömät yli 5 miljoonaa seuraajaa! Sari tuo tietysti mukanaan Simpanssi-Anssin, joka on hurmannut lapset ja aikuiset keikoilla ympäri Suomen.

Uudessa iloisessa showssa on ihmeteltävää koko perheelle. Simo tarjoilee maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashowlla. Kolmikon mukaansatempaava esiintyminen takaa, että taikapölyn vaikutus säilyy pitkään, mieli virkistyy ja arjen pyöritys unohtuu. Sanalla sanoen luvassa on laadukasta estradiviihdettä!

Simon omin sanoin: ”Pitkän urani aikana on jo yksi sukupolvi, ysärilapset, kasvanut aikuisiksi ja he tulevat nyt omien lastensa kanssa katsomaan
lapsuutensa idolia. Siksi haluan tarjota iloa ja ihmetystä kaikenikäisille.”

Esityksen kesto noin 1 h.
Ovet avataan tuntia ennen esitystä.
Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella

Tapahtuman turvallisuusohje:

- Tulethan Tapahtumatalo Raaheen vain terveenä ja oireettomana.
- Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
- Tulethan ajoissa tilaisuuksiin, niin vältymme jonoilta.


Kuvassa Miina ja Manu jouluisessa maisemassa

Miinan ja Manun Joulu

Raahesali 18.11. klo 14
Liput 10 €
Perhelippu (4 hlöä) 35 € 
(hinnat sisältävät palvelumaksun)
HUOM. Perhelippu myynnissä vain Raahesalin lipunmyynnissä. Vammaisavustajille ilmaislippu.

Miinan ja Manun Joulu on koko perheen perinteinen joulutarina. Näytelmässä joulupukki on hukannut muistitikkunsa jolla on kaikki maailman lasten lahjatoiveet ja tonttujen keräämät kiltteystiedot. 

Sankarikissojen ja joulupukin  lisäksi mukana nähdään Jänkä Joonas sekä jääkiekkoa pelaava Tunturikettu. Kaunis talvinen lavastus ja musiikki on tärkeässä osassa tässä joulun tunnelmaan johdattavassa kertomuksessa. 

Kesto 50 min.

Järj. Raahen kulttuuripalvelut


Maisteri Molton Sävelsoppa! 
25.11. klo 15.
Liput 10 €
Perhelippu (4 hlöä) 35 € 
(hinnat sisältävät palvelumaksun)
HUOM. Perhelippu myynnissä vain Raahesalin lipunmyynnissä. Vammaisavustajille ilmaislippu.
 
Maisteri Molton albumi Sävelsoppa soi nyt digijulkaisuna ja omalaatuinen musiikinopettaja kiertää esittämässä laulujaan ympäri Suomen. Maisteri Molto on pakannut mukaansa soittimien lisäksi sävelsoppakattilan ja sävelsalkkuja, joista löytyy erikoisia vihjeitä lauluista. Konsertissa kuullaan Pikku Kakkosesta tuttuja kappaleita uusin sovituksin sekä uutta materiaalia Sävelsoppa -albumilta.

Maisterilla on mukana tutut puhallinsoittimensa klarinetti, bassoklarinetti, tenorisaksofoni ja nokkahuilu. Lisäksi konsertissa kuullaan huippumuusikoiden soittamana viulua ja sähkökitaraa. Konsertti on vuorovaikutteinen, joten yleisö saa kuuntelemisen lisäksi halutessaan laulaa, rytmitellä ja liikkua konsertin aikana. Laulujen koreografiat ovat tanssinopettaja Niina Mannisen tekemiä ja näitä lapsille sopivia liikkeitä voi tanssia oman paikan edessä. Konsertissa
myös aikuinenkin saattaa oppia uusia asioita musiikista. 

Maisteri Molto on omalaatuinen musiikinopettaja, jossa on ripaus klovnia ja hyppysellinen kapellimestaria. Hän rakastaa musiikkia ja on vahvasti tunteidensa vietävänä. Joskus tunteenpurkaukset saattavat vaikuttaa uhmaikäisen kiukuttelulta, mutta onneksi ne menevät nopeasti ohi ja jälleen musiikki soi. Maisteri Molto rakastaa mielikuvituksellisia pukuleikkejä ja muusikot saavat päällensä omintakeisia luomuksia. Sävelsoppa -konsertin käsikirjoituksessa löytyy uutta, mutta myös tuttuja elementtejä on mukana. Nukahtaako maisteri Molto jälleen kesken konsertin? Miksi Itämeren kala on sävelsalkussa? Tule katsomaan ja kokemaan Sävelsoppa -show! 

Esitys kestää 45 minuuttia ja sen jälkeen voi halutessaan jäädä juttelemaan Maisteri Molton kanssa.


Tapahtuman turvallisuusohje:

- Tulethan Tapahtumatalo Raaheen vain terveenä ja oireettomana.
- Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.
- Tulethan ajoissa tilaisuuksiin, niin vältymme jonoilta.


 

Raahe Rock Academyn tunnus.

Rock Academy Raahe – Stormy Sounds

Raahessa on alkanut Turussa kehitetty bänditoiminta! Hae bändilläsi mukaan - lisätietoja www.nastanetti.fi/rockacademyraahe/