Lasten ja nuorten kulttuuritoiminta

Maailman ympäri

                                                                 Kuva: Kalle Tulander

Suomen Kiertueteatteri

Maailman ympäri 80 päivässä

Raahesali la 25.2.2023 klo 15.00

Kesto n. 50 min

Liput (sis. palvelumaksun): 
10 € peruslippu
34 € perhelippu HUOM! Perhelippu myynnissä vain Raahesalin lipunmyynnissä

Rakastetun koko perheen klassikon riemastuttava ja ennennäkemätön uusi tulkinta!

Kaikissa rooleissa Jaakko Loukkola
Ohjaus Janne Jämsä
Audiovisuaalinen suunnittelu Kalle Tulander
Puvut Piritta Kämi-Conway

Tällaista esitystä et takuulla ole ennen nähnyt! 1 livenäyttelijä, 11 roolia, 2 jättiscreeniä, 45 minuutin esityksessä 140 minuuttia videomateriaalia! Maassamme täysin poikkeuksellinen esitysmuoto nostaa sekä lasten että aikuisten suupielet hymyyn, halusit tai et! Esitys on kuin 45 minuutin taikatemppu, joka ei jätä katsojaa todellakaan kylmäksi! Koita pysyä matkassa mukana!

Näyttämöllä kuin taikaiskusta roolista toiseen vaihtelee TV:n lastenohjelmista tuttu suosikkinäyttelijä Jaakko Loukkola, jonka otteessa esitys ei totta tosiaan lepää raiteillaan.

Lontoolainen herrasmies Phileas Fogg on rikas – suorastaan käsittämättömän rikas! Salaperäisen Foggin varallisuudesta liikkuu Lontoossa monenlaisia huhuja ja toisinaan herra Fogg jopa katoaa. Eräänä päivänä Fogg tulee lyöneeksi vetoa siitä, että maailman pystyy kiertämään 80 päivässä. O-ou.

Suorastaan mahdotonta tehtävää lähtee Foggin kanssa suorittamaan hänen hieman sählä, mutta aina yhtä uskollinen palvelijansa Passepartout, joka kaikista mieluiten lokottelisi nojatuolissa ja nauttisi kupposen teetä. Samaan aikaan Lontoossa tapahtuu epämääräinen pankkiryöstöjen sarja, jonka päätekijä muistuttaa erehdyttävän paljon herra Foggia! Tästä syystä kutsumattomaksi matkaseuraksi liittyy salapoliisi Wilbur Fix, joka vannoo nimensä kautta nappaavansa Phileas Foggin alta aika-ero-yksikön!

Alkaa uskomaton seikkailu ja takaa-ajo, jossa yllättäviltä käänteiltä ei voida välttyä! Kolmikkoa kutsuvat Intian norsusafarit, Pääsiäissaaret, Afrikka kuin myös Loimaa, mutta ennenkaikkea mieletön määrä väärinkäsityksiä ja läheltä piti-tilanteita!

Suomen Kiertueteatterin päätähuimaavan seikkailun kyydissä viihtyvät niin perheen pienimmät kuin vanhemmatkin katsojat. Ennennäkemättömässä videotekniikkaa hyödyntävässä Jules Vernen tunnettuun kirjaan perustuvassa uudessa näyttämösovituksessa mahdoton muuttuu mahdolliseksi suoraan katsojien silmien edessä.

  Järjestäjä: Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

  Facebook-tapahtuma
   

  Esityksen kesto noin 50 min.
  Ovet avataan tuntia ennen esitystä.
  Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella

  Tapahtuman turvallisuusohje:

  - Tulethan Tapahtumatalo Raaheen vain terveenä ja oireettomana.
  - Tulethan ajoissa tilaisuuksiin, niin vältymme jonoilta.

   


  Viiru ja Pesonen

  Teatteri Hevosenkenkä

  Viiru ja Pesonen

  Raahesali to 16.3.2023 klo 18:00

  Liput (sis. palvelumaksun): 
  10 € peruslippu
  34 € perhelippu (4 hlöä) HUOM! Perhelippu myynnissä vain Raahesalin lipunmyynnissä.

  Ukko Pesonen asustelee yksinäisenä ja vailla puhekaveria mökissään, kunnes ystävällinen naapuri lahjoittaa hänelle pienen kissanpennun. Höperö-Ukko juttelee kissalleen päivät pitkät – ja kas eräänä päivänä kissa puhkeaa puhumaan, ainakin nyt Ukko Pesoselle.

  Siitä alkavat Viirun ja Pesosen yhteiset lokoisat päivät, joihin kuuluu hukkuneita ruuveja, pelottava turkkihirviö ja tietenkin lettukakkua.

  Teatteri Hevosenkengän Viiru ja Pesonen käsittelee tuttujen hahmojen kautta ystävyyttä ja yksinäisyyttä, ikuisia teemoja jotka kiinnostavat vauvasta vaariin.

  Tekijät

  Dramatisointi ja ohjaus: Olka Horila Lavastus ja puvut: Riikka Aurasmaa Nuket: Fanni Lieto Valosuunnittelu: Veijo Lindell Musiikki ja äänisuunnittelu: Juha Matjussi Rooleissa: Krista Putkonen-Örn ja Antero Nieminen

   ärjestäjä: Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

   Facebook-tapahtuma

   Esityksen kesto noin 1 h.
   Ovet avataan tuntia ennen esitystä.
   Alennuksiin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella

   Tapahtuman turvallisuusohje:

   - Tulethan Tapahtumatalo Raaheen vain terveenä ja oireettomana.
   - Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.


   Raahe Rock Academyn tunnus.

   Rock Academy Raahe – Stormy Sounds

   Raahessa on alkanut Turussa kehitetty bänditoiminta! Hae bändilläsi mukaan - lisätietoja www.nastanetti.fi/rockacademyraahe/