Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa korkeatasoisia näyttelyitä joihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!


Näyttelyhaku

Näyttelyhakemuksia voi lähettää ympäri vuoden sähköpostitse osoitteeseen sinikka.pollariatraahe.fi 

Raahen kaupunki / kulttuuripalvelut
Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28
92100 Raahe

Vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi

 • cv
 • linkki teoskuviin tai tulostettuja teoskuvia
 • ajankohtatoive

Kuvassa Ritva Niemelän maalaus kokoelmasta "Ajan pyörteessä"

 

AJAN PYÖRTEESSÄ
Ritva Niemelän maalauksia
3.10-31.11.

Taiteilijatapaaminen tiistaina 3.10. klo 10-12, tervetuloa!

Olen Ritva Niemelä, 62 vuotias kuvataiteilija Oulusta. Inspiraationi taiteelliseen työskentelyyn saan luonnosta. Harrastan luontovalokuvausta ja käytän itse ottamia valokuvia töiden lähtökohtana. Tutkin kuvatessani varjoja, eteenkin niiden moninaisuus kiinnostaa. Varjoista syntyy aina jotain uutta. Töissäni saatan toistaa samaa muotoa ja näin etsiä uutta kokonaisuutta. Värit ovat voimakkaasti läsnä teoksissani, ne kiehtovat ja ovat aina energisoineet työskentelyäni.

Näyttelyssä olevat työt kuuluvat ”Ajan pyörteessä” kokonaisuuteen. Teoksissa toistuvat kuviot saavat aikaan liikkeen, joka kertoo ajan kulusta. Toistot kuuluvat meidän jokaisen elämään, joista ajan pyörteet syntyvät, pienempänä ja isompana liikkeenä. Tarvitsemme rutiineja, jotta arki sujuu, mutta myös pieniä muutoksia, jotta arki ei käy liian yksitoikkoiseksi. Nyt olemme päässeet ajan kulussa syksyyn, etenevät liikkeet muuttuvat vuodenaikojen kanssa. Syksy on värikylläistä aikaa, töissäni värit ja muodot yhdessä kertovat voimasta ja valosta, nämä yhdessä saavat aikaan muutoksen.

Merkityksellisenä koen taiteen tekemisessä syntyvää tunteen, jota voi kuvata luomisen riemuksi ja vapaudeksi. Alussa, on jokin mielikuva lopputuloksesta, mutta teos saa lopullisen muotonsa työskentelyn aikana. En luonnostele töitäni. Tavoittelen töissäni abstraktia ilmaisua ja mielestäni tällä keinoin voin välittää parhaiten kokemaani. Käytössä minulla ovat akryylimaalit ja tussit, maalaan pensseleillä, telalla sekä painan ja käytän sabluunoita. Tämä on ollut minulle sopiva tapa luoda uutta.

Viimeiset viisi vuotta olen toiminut osa-aikaisena kuvataitelijana ja niistä kolme viimeistä vuotta minulla on ollut oma työhuone Hiukkavaaran Kulttuurikasarmilla, Taiteilijatalo K2:ssa. Olen osallistunut siellä yhteisiin tapahtumiin aktiivisesti ja liittynyt taiteilijatalon yhdistykseen jäseneksi.

Kuvataiteen lisäksi teen sairaanhoitajan työtä Oulun Yliopistollisessa sairaalassa.


Kuvassa kaksi henkilökuvaa: Pirjo Nykäsen ölyvärimaalaus, BLUE SCARF ja Sakari Hintsalan, akryylimaalaus BLUE MOOD.

KATSEEN TAKANA
Pirjo Nykäsen ja Sakari Hintsalan maalauksia
5.12.2023-25.1.2024

Kaksi vuotta sitten Ouluun muuttanut taidemaalari/valokuvataiteilija Pirjo Nykänen ja kuusi vuotta sitten Ouluun paluumuuttanut kuvataiteilija Sakari Hintsala ovat tehneet tahoillaan omaa persoonallista taiteellista työtään. Molempien työhuoneet sijaitsevat Oulun Hiukkavaaran taidekasarmin alueella. Tutustuttuaan toistensa teoksiin ja työtapoihin tuntui luontevalta suunnitella yhteistä näyttelyä.

Katseen takana -näyttely mahdollistaa moniulotteiseen tulkintaan niin tekijänä kuin kokijanakin. Teoksista löytää ihmisen ja maiseman.

Sakari Hintsala

Teossarja sisältää henkilökuvia, jotka ovat yksittäisiä kasvotutkielmia tai ryhmäkuvia. Lähtöaihe maalaukseen voi olla valokuva tai lehtikuva, joka on toiminut vain herätteenä työn aloittamiseen.

Lopputulos muotoutuu maalausprosessin mukaan ja voi olla lähellä realistista henkilökuvaa, tai on voimakkaasti karrikoitu, korostaen jotakin kohtaa kuvassa: valaistusta, kasvonpiirrettä, ilmettä, katsetta. Ryhmäkuvissa voi tavoittaa hetken tunnelman ja henkilöiden keskinäisen suhteen.

Pirjo Nykänen

Ihmisen luonne ja luonto kukkivat silloin kun on sen aika. Kaikki ei ole aina niin ihanaa. Elämän moninaisuus on läsnä teosten synnyssä. Ihmisten välinen vuorovaikutteisuus ja ajankohtaiset ilmiöt saavat monta kertaa aikaan tarinoihin liittyviä elementtejä värien, valojen ja varjojen maailmassa.

TEOSKUVAT
Pirjo Nykänen, BLUE SCARF 2020, öljyväri kankaalle, 116x89cm
Sakari Hintsala, BLUE MOOD 2022, akryyliväri kankaalle, 61x66cm


Pidätämme oikeudet muutoksiin

Tietoa näyttelytilasta
 • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
 • pinta-ala 300 m²
 • ripustusseinää 70 m
 • aulan puoleinen seinä lasia
 • tilan korkeus 2,45 m
 • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
 • ripustuskiskot ja kohdevalot
 • tilassa kameravalvonta
 • iso hissi