Raahesalin aulagalleria

Avoinna ma-pe klo 9-17.
 

Vapaa pääsy, tervetuloa!


Näyttelyhaku

Näyttelyhakemuksia voi lähettää ympäri vuoden sähköpostitse osoitteeseen sinikka.pollariatraahe.fi 

Raahen kaupunki / kulttuuripalvelut
Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28
92100 Raahe

Vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi

  • linkki teoskuviin tai tulostettuja teoskuvia
  • ajankohtatoive

 

Pakkahuoneen museo

Kesäkuu - heinäkuu 2.6.-28.7.

Wanhan Herran valtakunta- korttipakan kuvitukset näyttely

Wanhan Herran valtakunta on Raahelaisen Karhun kirjan & paperin yrittäjän Reetta Ronnin ideoima korttipakka, jossa esiintyy raahelaisia henkilöitä, rakennuksia ja muita Raaheen liittyviä asioita.

Korttien kuvitukset on luonut Raahelainen Riikka Kallberg.

Kuvitukset on tehty Raahea ja raahelaisuutta kunnioittaen ja arvostaen, mutta humoristisella otteella. Kaiken kaikkiaan kuvituksia on esillä 55 kappaletta. Kaikki työt ovat tussipiirroksia voimakkaalla värimaailmalla. Näyttelyssä esillä myös muita Kallbergin töitä.

Wanhan Herran valtakunta julkaistiin joulukuussa 2022, ja se on myynnissä Karhun kirjassa& paperissa. Pakan suosion vuoksi tällä hetkellä on myynnissä jo toinen painoerä.


Hilkka Isokääntä

Elokuu 2.-30.8.

Hilkka ja Tero Isokäännän yhteisnäyttely ”Fantasiaa”

Kokemusta taiteenkentältä Hilkalta ja Terolta ei puutu, sillä äidin ja pojan taiteilijoina vietetyt yhteenlasketut vuodet hipovat jo 70 vuotta. ”Fantasiaa”-yhteisnäyttely on jo tämän väriperson parivaljakon kahdeksas äiti ja poika-taidenäyttely. 

Tämän kertainen näyttely sisältää enimmäkseen öljyvärein toteutettuja maisemamaalauksia, jotka yhdistävät romanttista realismia, avaruudellista alitajuntaa sekä fantasiaa.


Sukella kuviin! -näyttely on osa kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut! -hanketta

Syyskuu 5.-28.9.

Sukella kuviin!

Sukella kuviin! on leikkisä pedagoginen julistenäyttely rakastettujen lastenkirjojen kuvilla. Eri tiloihin soveltuvan julistenäyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn kuva-aineiston lisäksi aineistoihin kuuluu eri-ikäisille oppijoille soveltuvaa pedagogista aineistoa, jonka avulla lasten kanssa voi keskustella kuvista ja niiden merkityksestä tarinoille.

Sukella kuviin! -näyttely on osa kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut! -hanketta, jonka tarkoituksena on lisätä taidokkaiden suomalaisten lastenkirjakuvittajien ja -kuvitusten näkyvyyttä. Mukana on 28 suomalaiskuvittajaa, joiden kynästä ovat syntyneet monet lasten rakastamista lastenkirjahahmoista, kuten Isämies (kuvittajana Kai Vaalio), Puluboi (Emmi Jormalainen), Tuikku (Johanna Lestelä), Pulla Vehnänen (Ninka Reittu) ja Paavali Pattinen (Pasi Pitkänen).


Pidätämme oikeudet muutoksiin.