Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Tapahtumatalo Raahe?

Tapahtumatalo Raahe on Raahen kaupungin kulttuuripalvelujen tilojen nimi. Rakennus, jossa Tapahtumatalo Raahe toimii (Kirkkokadun ja Sovionkadun kulmassa) on nimeltään Kauppaporvari.

Lipunmyynnin aukioloajat ja maksuvälineet?

Lipunmyyntimme on auki ma – pe klo 10 – 17 sekä tunti ennen tilaisuuksia. Joissakin tapahtumissa ovelta juuri ennen tilaisuutta myydyissä lipuissa on kalliimpi hinta.

Maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukortit. Lisäksi meillä käy Smartum-, Virike- ja Tykysetelit sekä -kortit sekä ePassi, jossa toivomme teidän käyttävän mobiilisovellusta. Muistathan, että kulttuuriedut ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä, eikä niitä voi käyttää esim. perheenjäsenten hyväksi.

Erikoisalennuksiin (opiskelija-, eläkeläisalennukset yms. alennusliput) oikeuttavat todistukset on oltava mukana esitykseen tultaessa ja pyydettäessä esitettävä ovivahtimestarille.

Nettisivulta tiketti.fi/raahesali voi lippuja ostaa sähköisesti.

Emme varaa lippuja tapahtumiin. Isot ryhmävaraukset yrityksille ja yhdistyksille onnistuvat. Varauskäytäntömme muuttui helmikuussa 2019, koska lippuja jäi lunastamatta ja se ei ole reilua tapahtumia järjestäviä tahoja kohtaan.

Lippujen palauttaminen

Meiltä ostetut liput on mahdollista palauttaa ainoastaan, jos tapahtuma peruuntuu tai siirtyy toiselle päivälle. Kätevin tapa palauttaa peruuntuneen tapahtuman liput on käyttää palautuslomaketta. Palautuspyyntöjen käsittelyaika on tällä hetkellä 30 arkipäivää.

Voit myös postittaa ostetut liput yhdessä IBAN-tilinumerosi ja yhteystietojesi kanssa osoitteeseen: Tiketti Oy, Urho Kekkosen katu 4–6, 00100 Helsinki.

Pukeutuminen tilaisuuksissa?

Tapahtumatalossa ei ole pukeutumiskoodia. Klassisen musiikin konserteissa osa yleisöstä suosii hieman muodollisempaa asua, mutta normaalit siistit vaatteet sopivat niihinkin tilaisuuksiin hyvin. Tärkeintä on, että yleisö tuntee olonsa kotoisaksi.

Kutsuvierastilaisuuksissa järjestävä taho voi esittää omia toiveitaan pukeutumiskoodiksi.

Milloin ovet tilaisuuksiin avataan?

Ovet saliin pyritään avaamaan vähintään 15 minuuttia ennen tilaisuutta.

Valokuvaaminen tilaisuuksissa?

Valokuvaaminen ja tilaisuuksien muu tallentaminen vaatii aina luvan. Salamavalon ja jalustan käyttö on kielletty, ellei tilaisuuden järjestäjä ole antanut lupaa tilaamalleen ammattikuvaajalle.

Kuka päättää ohjelmistosta?

Raahesali on esiintyjien varattavissa oleva tila. Talo ei siis pääsääntöisesti tilaa esiintyjiä eikä maksa heidän palkkioitaan, vaan vierailevat esiintyjät tulevat normaalisti omalla riskillään ja ohjelmatoimistojen kautta.

Meille voi esittää toiveita ja välitämme ne artisteille/esiintyjille. Helpoiten tämä käy sähköpostitse, tapahtumataloatraahe.fi (tapahtumatalo[at]raahe[dot]fi). Pyrimme kontaktoimaan toivottuja esiintyjiä, mutta he päättävät itse kiertueistaan.

Raahen kaupungin kulttuuripalvelut järjestää määrärahojensa puitteissa tilaisuuksia, joilla usein täydennetään kaupallisten toimijoiden tarjontaa. Näitä toiveita voi esittää suoraan kulttuuritoimelle, kulttuuriatraahe.fi (kulttuuri[at]raahe[dot]fi).

Pysäköinti?

Takapihallamme on runsaasti maksutonta paikoitustilaa.

Naulakkopalvelut?

Tapahtumiemme naulakkopalveluista vastaa Raahen Nuorisokuoro ja Raahen Laulutoverit. Narikkamaksut menevät kuorojen hyväksi. Maksutapana vain käteinen.

Löytötavarat?

Säilytämme löytötavaroita vähintään kuukauden ajan ja niitä voi kysyä henkilökunnaltamme.

Miten erityisryhmät on huomioitu?

Tapahtumatalo Raahe pyrkii hyvään saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Induktiosilmukka on Raahesalissa kolmella viimeisellä rivillä. Pyörätuolipaikkoja on 4 kpl salin takaosassa vasemman sisäänkäynnin puolella ja suurimpaan osaan tapahtumista on järjestäjästä riippuen avustajalla ilmainen sisäänpääsy. Kulttuuripalveluiden järjestämiin tapahtumiin aina.

Voinko varata tilan omaan tapahtumaan?

Tapahtumatalossa järjestetään silloin tällöin myös yksityistilaisuuksia. Voit kysyä toimistostamme sopivia tiloja esim. juhliin ja kokouksiin. Käydään yhdessä läpi toiveesi ja tehdään onnistunut tilaisuus.

Onko Tapahtumatalossa avointa tietoverkkoa?

Yleisö voi käyttää avointa WiFi-verkkoamme Tapahtumatalon 2. ja 3. kerroksissa (Raahe_publicweb).