Pekanpäivien yleisötilaisuudet perutaan tältä kesältä – mutta kotiseututapahtuma siirtyy verkkoon

Suomen hallitus linjasi keskiviikkona 23.4.2020, että kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat tulee perua heinäkuun 2020 loppuun saakka. Linjauksen taustalla on koronaviruksesta johtuva COVID-19- pandemia ja sen leviämisen rajoittamiseen tähtäävät toimenpiteet. Raahen kaupunki on hallituksen linjauksen mukaisesti päättänyt, että kesäkuun lopulla perinteisesti järjestettävien Pekanpäivien kaikki yleisötilaisuudet perutaan.

Pekanpäivät järjestetään kuitenkin tänäkin vuonna, poikkeusoloissa kotiseututapahtuma siirtyy verkkoon. Livelähetykset toteutetaan Tuupa Records Oy:n studiossa Jokelanperällä ja streamataan kaikille verkkoyhteyden päässä oleville saavutettavalla alustalla. Lähetyksen seuraaminen on maksutonta, onnistuu joka puolelta maata ja maailmaa eikä vaadi kirjautumista mihinkään yhteisöpalveluun.

Tapahtumakokonaisuus toteutetaan kunnioittaen perinteisiä ohjelmanumeroita ja innovoiden uusia sisältöjä ja tapoja osallistaa yleisöä. Lähetyksiä toteutetaan neljänä päivänä 24. – 27.6., pääosa ohjelmistosta keskittyy perjantain avajaisiin ja lauantain iltajuhlaan. Luvassa on muun muassa kaupungin kunniakansalaisen, tänä vuonna Fiian, julistus. Lähetykset toteutetaan yhteistyössä Raahe-seuran ja Vanha Raahe ry:n sekä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Lähetyksen teknisestä toteutuksesta vastaa Tuupa Records Oy.

Lisätietoja
Anna Kippola
Kulttuurikoordinaattori
puh. +358 44 439 3330
anna.kippola [at] raahe.fi