Raahen Musiikkiviikot

Raahen Musiikkiviikkoja vietettiin 20 vuotta täyttävän Raahesalin ja 370 vuotta täyttävän Raahen juhlimisen hengessä.Ohjelmassa oli Raahessa vuosien mittaan vierailleita, nostalgisia artisteja. Viikot alkoivat tammikuun loppupuolella maailmankuulun sopraanon Soile Isokosken vierailulla ja päättyivät huhtikuussa Jesse Kaikurannan tunnelmallisen intiimiin konserttiin. 


Menneet konsertit:

La 26.1. Soile Isokoski, laulu ja Outi Nissi, piano

Illan ohjelmistossa kuullaan pohjoismaista musiikkia: Kuulaa Rangströmiä ja Sibeliusta. 

Soile Isokoski valmistui Sibelius-Akatemiasta kanttoriksi ja laulunopettajaksi vuonna 1985. Laulun ensikonsertin hän piti Helsingissä vuonna 1986. Lukuisten menestyksekkäiden laulukilpailujen jälkeen kotimaassa ja ulkomailla Isokoski on esiintynyt tunnetuissa oopperataloissa, konserttisaleissa ja musiikkijuhlilla ympäri maailmaa. Nykyään Soile Isokoski toimii laulumusiikin lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja lisäksi hän on toiminut Sibelius-Akatemian vierailevana professorina vuodesta 2015.

Isokosken säestäjä Outi Nissi on kotonaan niin kamarimusiikin ja säestystehtävien kuin lied-musiikinkin parissa. Hän toimii pianomusiikin lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja keskittyy työssään erityisesti laulu- ja orkesterisoitinopiskelijoiden ohjaamiseen. Outi Nissi esiintyy säännöllisesti monipuolisissa kokoonpanoissa konserteissa ja festivaaleilla eri puolilla Suomea.


Pe 8.2. Kaseva peruttu sairaustapauksen vuoksi

Lippurahat voi lunastaa takaisin Raahesalin lipunmyynnistä sen aukioloaikoina ma-pe klo 12-17. 


La 9.2. Barokkitanssin taikaa

klo 19 Raahesali

Liput 25 €, kesto 1 h 30 min, väliaika

Esiintyjät:
Oulun Barokkiorkesteri
Peter Spissky
Nordic Baroque Dancers

Ennennäkemätön huipputason kansainvälisen barokkimusiikkispektaakkelin vierailu Raahesalissa Oulun Vanha Musiikki 2019 -festivaalilta! 

Oulun barokkiorkesterin vieraina barokkitanssin ammattilaisensemble Nordic Baroque Dancers, joka esiintyy muun muassa Drottningholmin kuninkaallisessa linnateatterissa. Raahen vierailulla ensemblestä ovat esiintymässä Karin Modigh ja Noah Hellwig. Musiikinjohto on laajasti Euroopassa konsertoivan barokkiviulisti Peter Spisskyn osaavissa käsissä. 

Illan konsertissa kuullaan mm. Händeliä, Bachia ja Vivaldia. 

Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun vanha musikki ry:n kanssa. Konsertin järjestämistä tukee Pohjoismainen kulttuuripiste.

Pohjoismaisen ministerineuvoston logo.


Lasse Heikkilän Suomalainen messu

La 16.2. klo 18 Raahen kirkko

Liput 15 €, kesto n 1 h 15 min

Solistit: Sanni Alajoutsijärvi, Otto Koldits, Niilo Pihlajamaa, Merja Piiroinen
Kuorot: HAAPALASTUT-KUORO, Haapajärvi, RAAHEN LAULU, Raahe
Johtaa: Mihkel Koldits

Konsertti järjestetään yhteistyössä Raahen seurakunnan kanssa. 


Pe 15.3. Tuohimaa

klo 19 Raahesali

Liput 20 €, kesto n. 1 h 15 min

Tuohimaa on suomenkielistä, tummasävytteistä rock-musiikkia soittava yhtye Oulusta. Tuohimaa-yhtyeen muodostavat kolme pitkänlinjan muusikkoa: laulaja-kitaristi Lauri Tuohimaa, basisti Olli-Pekka Karvonen ja rumpali Antti Liimatainen.

Ensimmäinen pitkäsoitto Lähellä Totuutta julkaistiin syksyllä 2015. Suurin osa albumin kappaleista syntyi yhteistyössä näyttelijä ja sanoittaja Miia Nuutilan kanssa.

Alkuvuodesta 2018 julkaistiin yhtyeen toinen albumi nimeltä Uuden alun edessä. Levyllä käännettiin rokimpi vaihde silmään. Tuohimaa tunnetaan energisenä ja hyväntuulisena live-yhtyeenä.


Wieniläisverta - operetti

Pe 29.3. klo 19 Raahesali

Liput
35 € perushinta
30 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet

Kesto 2 h, väliaika

Esiintyjät:
Angelika Klas, Raimo Laukka, Jukka Saarman, Ville Salonen, Mia Heikkinen, Riikka Sirén ja Ville Hymylä

Ohjaus: Jukka Saarman

Salonkiorkesteri johtajanaan Jari Hiekkapelto

Säveltäjä, kapellimestari Johann Strauss nuorempi ryhtyi isänsä kiellosta huolimatta hänkin muusikoksi. Hän sävelsi valsseja, polkkia, masurkkoja, marsseja… kappaleluku lähentelee viittäsataa. Operetteja hän ei tahtonut säveltää, viulu oli hänen instrumenttinsa niin kapellimestarina kuin solistina, ei laulu. Lopulta hän kuitenkin suostui Theater an der Wienin johtajan Max Steinerin tarjoukseen. Syntyi kymmenkunta operettia - kuten Lepakko, Yö Venetsiassa sekä Mustalaisparoni - joita esitetään edelleen. Wieniläisverta puolestaan on Straussin kuoleman jälkeen ilmestynyt hitti, hänen jäämistöstään koostettu ja tekstitetty teos.

Wieniläisveren huikeaa mustasukkaisuuden ja rakkauden täyteistä tarinaa tulkitsevat sopraano Angelika Klas, baritoni Raimo Laukka ja tenori Jukka Saarman. Ohjauksesta vastaa Jukka Saarman ja dramatisoinnista Jussi Tapola, joka on toiminut muun muassa Suomen Kansallisoopperan pääohjaajana. 

Raimo Laukka opiskeli Sibelius-Akatemiassa 1983-1989. Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan 1989-2010. Laukka on vieraillut lukuisissa oopperataloissa Euroopassa, muun muassa Bonnin oopperassa ja Berliinin valtionoopperassa (Staatsoper Unter den Linden) sekä esiintynyt konserttilaulajana Euroopassa sekä Yhdysvalloissa.Hän on esiintynyt myös Savonlinnan Oopperajuhlilla. Lisäksi on levyttänyt mm. Lahti Sinfonian kanssa Sibeliuksen Kullervon.

Angelika Klas tunnetaan yhtenä Suomen karismaattisimmista ja valloittavimmista laulajasolisteista. Hän on esiintynyt laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin Savonlinnan Oopperajuhlilta Helsingin juhlaviikoille sekä useissa ooppera- ja operettiproduktioissa niin koti- kuin ulkomaisissakin oopperataloissa. Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen artisti jonka ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin.


To 25.4. Jesse Kaikuranta & Peter Engberg Duo

klo 19 Raahesali

Liput  25/20 €, kesto n. 1 h 30 min, väliaika

The Voice Of Finland 2012 -kisassa kärkeen sijoittunut Jesse Kaikuranta on upea tulkitsija.

Esiintymiset 2000-luvulta lähtien niin musiikki- kuin teatterilavoillakin ovat tehneet Jessestä uskottavan ja aidosti koskettavan artistin. Jessen levollinen ääni on valloittanut suomalaisten sydämet.

Debyyttialbumi Vie mut kotiin julkaistiin marraskuussa 2012 ja on myynyt yli tuplaplatinaa. Levyn myötä Jesse sai 5 Emma-ehdokkuutta, mm. Vuoden tulokas-ehdokkuus. Levyn sinkuista Vie mut kotiin, Järjetön rakkaus ja Näytän sulle rannan olivat kaikki valtaisia hittejä. Toinen albumi Vaikka minä muutuin julkaistiin 2013, sinkkulohkaisu Vielä täällä keikkui useita viikkoja radiolistojen kärjessä. Kolmas albumi Jesse Kaikuranta julkaistiin 2017.

Kuva Anton Sucksdorff