Raahe Waputtaa

Vappuviikon aikataulu

Waputus-viikkoa vietettiin Raahe 370 vuotta -teemassa huhti-toukokuun vaihteessa.


Maanantai 29.4.

9:00 – 12:00 MLL Perhekahvila, Ollinsaaren leikkitoiminnan tiloissa, Ollinkehä 4 H 115

Raahe-teemaiset perhekahvilat ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja. Ne ovat vapaaehtoisten vetämiä lämminhenkisiä tapahtumia, joissa eri sukupolvet ja kulttuurit kohtaavat toisensa. Mukaan kahvittelemaan ovat tervetulleita kaikki lapset ja tälle läheiset aikuiset. Paikalle voi tulla toki myös ilman lasta.

17:00, 17:45 ja 18:30 Kirkkoseikkailu, Raahen kirkko
Tiesitkö, että kotikirkossamme asustelee kirkon rotta? Ja se on ihan totta! Tule kokemaan hauska kirkkoseikkailu, jossa kirkon rotta auttaa löytämään kirkon aarteita. Salaperäinen seikkailu antaa lapsille ja aikuisille mahdollisuuden tutustua kotikirkkoon puolen tunnin esittelykierroksen ajan. Seikkailussa tutustutaan mm. kirkon historiaan, taiteeseen, musiikkiin ja yritetään löytää kirkon suuri aarre lapset mukaansa tempaavalla tavalla.

Kirkon rotta odottaa seikkailijoita Raahen kirkossa:
1. ryhmä klo 17:00
2. ryhmä klo 17:45
3. ryhmä klo 18:30

Kierroksen kesto noin puoli tuntia, ei ennakkoilmoittautumista!


Tiistai 30.4.

 

Soivan siilen logo. Reponen soittaa kitaraa.   Stepa katselee vähän hymyillen.

9.30 – 20
Raahe Waputtaa Härkätorilla 
        
Koko päivän kestävä markkinatapahtuma Härkätorin puistossa. Luvassa mm. livemusiikkia, kahvila, markkinameininkiä ja työpajoja.

Esiintyjät:

9.30 Soiva Siili Orkesteri
* Raahen varhaiskasvatuksen kokoontumisajot! 

14 Wappumarkkinoiden avaus
* Juontaja Raahe 370 -toimikunnan puheenjohtaja Nina Pulkkanen
* Wappuriehan julistus

14 - 17 Raahen Naisvoimistelijoiden temppurata

15 Raahen Naisvoimistelijoiden lämpöjumppa

16 Taneli Reponen
* Raahelaislähtöinen nuori parikymppinen muusikko tarjoaa kitaroinnillaan sekä kertomuksellisella äänellään monipuolisen paletin musiikkia klassikoista uutuuksiin. Tällä hetkellä Oulussa Pop&Jazz-konservatoriossa ammattimuusikoksi opiskeleva kitaristi omaa paljon esiintymiskokemusta myös monenlaisista keikkatilanteista ja eri kokoonpanoista. Muusikon tuorein kokoonpano Taneli Reponen & Band valmistelee juuri ensimmäistä EP:tään. Tervetuloa mukaan aistimaan ja fiilistelemään!
* Seuraa kuulumisia myös sosiaalisen median puolelta!
* Facebook & Instagram: @tanelireponenband

17 Raahen Naisvoimistelijoiden lämpöjumppa

18 Stepa
Kauniista flowstaan tunnettu räppäri Stepa on kiertänyt maata päivisin tavallisena ja iltaisin kuolemattomana supersankarina jo yli vuosikymmenen ajan. Taiteellisesti kunnianhimoinen sympaatti on ehtinyt ilahduttaa yleisöitä jo kuudella albumilla ja lukuisilla hiteillään. Vaikka ympyrät ovat vuosien saatossa kasvaneet, yksi asia on pysynyt: Stepa on altavastaaja altavastaajien puolella, aina. Kaikkia kunnioittava herrasmies on myös suosittu fiittaja, jota on kuultu mm. Laineen Kasperin, JVG:n, Kemmurun, Jodarokin ja Aren kappaleilla.

Lisäksi:

Kesäkahvila on auki vappuna!
* Kesäkahvila tarjoilee vappumunkkien ja siman lisäksi mm. suolaista syötävää, hattaraa, popcornia ja karkkia. Kahvilassa myös jännittävä onnenpyörä. Tervetuloa herkuttelemaan ja viihtymään!

15-17 Stepan rap-lyriikkatyöpaja, Tapahtumatalo Raahessa
* Rap-lyriikkatyöpaja järjestetään Tapahtumatalo Raahessa (Kirkkokatu 28, 92100 Raahe), 30.4. klo 15 - 17. Työpajan ohjaajana toimii pitkän linjan rap-artisti Stepa. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
* Ilmoittautumiset: https://goo.gl/forms/sdK8ceKJz0Pv2GEG2
 

17-22 Vapputapahtuma Vihannin nuorisoseuralla

* Vihannin Kirkonkylän Nuorisoseuralla järjestetään koko perheen vapputapahtuma, jossa ensimmäisenä konsertoi Soiva Siili klo 17, jonka jälkeen hetken ajan musisointia jatkaa Joel Reinaru.
* Noin kello 18 on perheille tarjolla kolme eri toimintapistettä : Nuorisotila Olotilalla on kasvomaalausta sekä vappuaskartelua, Seurakuntatalolla ongintaa ja lisäksi tarjolla on munkkia ja simaa sekä varhaiskasvatuksen järjestämä toiminnallinen piste. Toimintapisteet kestävät klo 19.30 saakka.
* Kello 20 – 22 Nuorisoseuralla nuorille suunnattu Wappukonsertti, konsertissa esiintyy Joel Reinaru.


Keskiviikko 1.5.

 

12-16 POP UP opet Patalassa klo 12-16 Brahenkatu 17

Opettajien Pop up -näyttely esittelee Raahe-opiston taide- ja taitoaineiden opettajien vahvaa ja monipuolista ammattitaitoa. Opettajat ammentavat omasta tekemisestään, mm. erilaisista kokeiluista, uutta sisältöä ja innostusta opetukseen. Tule tutustumaan opettajiin heidän teostensa kautta - samalla pääset kurkistamaan ensi lukuvuoden kurssien mahdollisuuksiin.

12-16 Raahe-opiston kevätnäyttely Galleria Myötätuuli


Torstai 2.5. 

 

9-10 ja 11-12 Soiva Talo, Raahesali, loppuunmyyty

9.30-11.30 MLL Perhekahvila, PerhePooki, Antinkankaan koululla, Isoholmintie 6

17 Mun Raahe -taiteen perusopetuksen kevätnäyttelyn avajaiset kaupungin kirjastossa, Rantakatu 45

17-19 MLL Perhekahvila, Ollinsaaren leikkitoiminnan tiloissa, Ollinkehä 4 H 115


Perjantai 3.5.

 

9-10 ja 11-12 Soiva Talo, Raahesali, loppuunmyyty

9.30-11.30 MLL Perhekahvila, Nuorisotila Hengari, Pattijoentie 2

15-18 Kivi sydämeltäsi -taidetapahtuma Patalassa, Brahenkatu 17
        
Koko kansan taidetapahtumassa koostamme jokaisen itse maalaten koristelemista kivistä yhteisöllisen teoksen määrättyyn paikkaan. Kivet kootaan ikiaikaiseen Jatulintarhan muotoon. Tapahtumaan voit valmistautua tuomalla Patalaan kiven, jonka kokoluokka saisi olla aikuisen nyrkin kokoisesta mukulasta lapsen pään kokoiseen murikkaan.

Tervetuloa tiputtamaan kivi sydämeltäsi!


Lauantai 4.5.

 

13-14 Wanhan kaupungin väkeä kierros 

Wanhan kaupungin väkeä -draamakierros kuljettaa kuulijansa Raahen menneisyyden merellisiin tunnelmiin. Raahen Matkailuoppaat ry:n järjestämällä kävelykierroksella saavat paikkakunnalla vuosia sitten eläneet ihmiset äänen matkailuoppaiden tulkintojen kautta. Kierros on yhtä aikaa opettavainen mutta myös viihdyttävä. 

Liput 10/5 € Raahesalin lipunmyynnistä, max 30 osallistujaa. 

13-16 Putte-possu aarteenetsintä

Putte-possun jännittävä aarteenetsintä kierros historiallisessa Brahenkatu 2:n pihapiirissä klo 13-16. Maksuton osallistuminen, Tervetuloa!

Putte-possu ilmapallon kera.

10-14 POP UP opet Patalassa

17-21 Raahe 370 -tapahtuma Paradisessa 

* Nuorisotoimi järjestää Raahe370 -tapahtuman Nuorisokeskus Paradisessa.
* Luvassa neulegraffiti-työpaja, Nasta-mehubaari, DJ-musiikkia & räväkkää suomenkielistä poprockia soittava Hullu Elämä.
* Miltä Raahe maistuu ja millainen on nuorten Raahe? Tapahtuma on ikärajaton, pääsymaksuton, savuton & päihteetön. Bussikyyditys Vihannista.